No products in the cart.
حساب کاربری
ievaran 9 مرداد 1403 0 دیدگاه

وردپرس (WordPress) متداول‌ترین سیستم مدیریت محتوا (Content Management System | CMS) برای طراحی وب سایت بدون کدنویسی در جهان به حساب می‌آید. دلایل معتبری برای کسب چنین جایگاهی برای وردپرس وجود دارد که در این مقاله به این دلایل پرداخته شده است. وردپرس علاوه بر انعطاف‌پذیری و رایگان بودن که از مهم‌ترین مزایای آن هستند، مزیت‌های دیگری نیز نسبت به سایر پلتفرم‌های طراحی وب سایت دارد. با مطالعه مقاله «وردپرس چیست و چه کاربردهایی دارد»، به این موضوع پی برده می‌شود که چرا سیستم مدیریت محتوای وردپرس بهترین گزینه برای ایجاد یک وب سایت به حساب می‌آید؟

امروزه میلیون‌ها صاحب کسب‌وکار، وبلاگ نویس و ناشر از وردپرس برای حفظ حضور آنلاین خود در فضای مجازی استفاده می‌کنند. این سیستم مدیریت محتوا با استفاده از برنامه نویسی PHP توسعه داده شده است که به نظر پیچیده می‌آید ولی در واقعیت اصلاً اینطور نیست.

سیستم مدیریت محتوای متن باز وردپرس به عنوان نرم افزاری در نظر گرفته می‌شود که برای ایجاد و ویرایش وب سایت توسط مدیر سایت ساخته شده است و نیازی به کدنویسی ندارد. برای شروع کار با وردپرس می‌توان وارد «پیشخوان» (داشبورد) سایت خود شد و صفحات جدید ایجاد کرد، در مجله «نوشته» (پُست) قرار داد، ظاهر بصری وب سایت را به‌روزرسانی کرد و کارهای متعدد دیگری را انجام داد.

مزیت اصلی استفاده از پلتفرم وردپرس چیست؟

مزیت اصلی استفاده از پلتفرم وردپرس این است که نیازی به هیچ مهارت برنامه نویسی برای ایجاد محتوای آنلاین با استفاده از آن وجود ندارد. سیستم مدیریت محتوای وردپرس از یک پایگاه داده (Database) برای ذخیره و سازماندهی داده‌های موجود در وب سایت از جمله محتوای نوشته‌ها و صفحات، اطلاعات حساب کاربری، آدرس وب سایت و سایر موارد استفاده می‌کند و می‌توان گفت همه وظایف مورد نیاز کاربر را انجام می‌دهد. این موارد همان چیزهایی هستند که وردپرس را به ابزاری سریع و قدرتمند برای انتشار اطلاعات به صورت آنلاین تبدیل می‌کنند.

زمانی که قصد ایجاد یک صفحه جدید برای وب سایت در ویرایشگر محتوای وردپرس وجود داشته باشد، می‌توان این موضوع را متوجه شد که تفاوت بسیار کمی میان یک ویرایشگر محتوا در کامپیوتر با ویرایشگر وردپرس وجود دارد. در ویرایشگر محتوای وردپرس می‌توان به راحتی مطالب را نوشت، تصاویر را افزود و با فشردن دکمه «انتشار» (Publish) آن را در فضای مجازی منتشر کرد. زمانی که یک نوشته در بخش «دیداری» ویرایشگر نوشته می‌شود، وردپرس به صورت خودکار کدهای HTML آن را جهت نمایش آنلاین محتوا در بخش «متن» ویرایشگر ایجاد می‌کند.

سیستم مدیریت محتوا چیست ؟

همان‌طور که بیان شد، پلتفرم وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا همان «CMS» به حساب می‌آید. CMS نرم افزاری است که به کاربر اجازه می‌دهد تا به‌سرعت و با آسودگی تمام کدهای مختلف را روی سرور بدون کدنویسی مدیریت کند. اما برای توضیح این‌که سیستم مدیریت محتوا واقعاً چه معنایی دارد، ابتدا باید به این موضوع پرداخته شود که وب‌سایت‌ چیست و چگونه کار می‌کند؟

زمانی که آدرس یک وب سایت (Uniform Resource Locator | URL) مانند «blog.faradars.org» در نوار آدرس مرورگری از جمله اینترنت اکسپلورر، گوگل کروم، فایر فاکس یا سایر موارد نوشته می‌شود، به این معنی است که کاربر به واسطه اینترنت به یک سیستم کامپیوتری دیگر (سرور) متصل شده است. سپس مرورگر این آدرس را دریافت می‌کند و وب سایت متناظر با آن آدرس را نشان می‌دهد.

وظایف سیستم مدیریت محتوا چیست ؟

وظایف سیستم مدیریت محتوا از طریق یک رابط کاربری ساده و قابل درک برای انسان اجرا و ویرایش می‌شوند. این سیستم، همه کدهای پیچیده را برای کاربر فراهم و مدیریت می‌کند. بنابراین CMS این امکان را به وجود می‌آورد تا کاربر بتواند محتوای مورد نظرش را ایجاد کند، بدون این که نگرانی بابت اتفاقات پس‌زمینه وجود داشته باشد. بنابراین سیستم مدیریت محتوا یک برنامه کاربردی و نرم‌ افزاری است که به افراد عادی اجازه می‌دهد تا وب‌سایت‌های خود را به وسیله این رابط کاربری آسان و بصری ایجاد، ویرایش و مدیریت کنند. علاوه بر وردپرس، سیستم‌های مدیریت محتوای دیگری از جمله جوملا (Joomla)، دروپال (Drupal) و سایر موارد نیز وجود دارند. در ادامه مقاله به شرح مختصری از تاریخچه وردپرس پرداخته شده است.

 

ویژگی‌ها و مزایای وردپرس چیست ؟

فهرستی از ویژگی‌های استاندارد وردپرس در این بخش ارائه شده‌اند. با این حال، هزاران افزونه دیگر هم وجود دارند که وردپرس را گسترش (Extend) می‌دهند و هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. همچنین، کاربران می‌توانند در کدهای وردپرس هر تغییر یا به‌روزرسانی را برای پروژه‌های تجاری خود، بدون پرداخت هزینه‌ای جهت مجوز انجام این تغییرات، انجام دهند. این مهم‌ترین مزیت یک نرم افزار رایگان و آزاد به حساب می‌آید و این آزاد بودن نه تنها در قیمت، بلکه در مدیریت کامل کدهای وردپرس نیز وجود دارد. هر یک از ویژگی‌ها و قابلیت‌های اصلی وردپرس در ادامه فهرست شده‌اند:

  • سادگی در وردپرس
  • انعطاف‌پذیری در وردپرس
  • انتشار آسان محتوا در وردپرس
  • ابزارهای انتشار محتوا در وردپرس
  • مدیریت کاربران در وردپرس
  • مدیریت رسانه در وردپرس
  • انطباق کامل وب سایت با استانداردها در وردپرس
  • سیستم ساده استفاده از پوسته‌ها در وردپرس
  • ارتقای سایت به وسیله افزونه‌های وردپرس
  • ابزار نظرات داخلی وردپرس
  • بهینه‌سازی موتور جستجو برای وردپرس
  • استفاده از وردپرس در زبان‌های گوناگون
  • ابزار نظرات داخلی وردپرس
  • استفاده از وردپرس در زبان‌های گوناگون
  • نصب و بروزرسانی آسان وردپرس
  • عملیات درون ریزی در وردپرس
  • مالک داده‌های خود بودن در وردپرس
  • آزادی عمل در وردپرس
  • اجتماع وردپرس
  • امکان مشارکت در وردپرس

جمع‌بندی

با بررسی شرایط موجود در بازار تجارت الکترونیک امروزی، مشخص است که داشتن یک وب سایت برای هر تجارت، وبلاگ، فروشگاه و موارد بسیار دیگر از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل، آشنایی با یکی از روش‌های طراحی سایت مانند وردپرس به عنوان یک گام مهم برای پیشرفت کسب‌وکار تلقی می‌شود. در این مقاله، ابتدا به سوال وردپرس چیست پاسخ داده شد و در بخش‌های بعدی به بررسی بیشتر و جامع‌تر آن، همراه با معرفی مزایا و ویژگی‌های خاص وردپرس پرداخته شد.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از یک تا پنج امتیاز دهید.

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای : 0

اولین نفری باشید که به این پست رای میدهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *